© Victoriano Moreno

Zes auto’s in beslag genomen door Antwerpse verkeerspolitie

De Antwerpse verkeerspolitie heeft bij controleacties op vrijdag verschillende voertuigen in beslag genomen. De overtreders werden opgespoord met een ANPR-camera.

sare

Verschillende ploegen van de Antwerpse verkeerspolitie haalden op vrijdag 1 mei mensen uit het verkeer na controles met ANPR-camera’s. Bij de acties werden meerdere auto’s en brommers in beslag genomen.

Op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout werden twee auto’s met Poolse nummerplaten in beslag genomen. “De nummerplaten hoorden niet bij de voertuigen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de politiezone Antwerpen.

In de Londenstraat op het Eilandje werd dan weer een huurauto in beslag genomen omdat de bestuurder de huur al een tijd niet meer betaalde. “De wagen zal aan de eigenaar terug worden bezorgd.”

Tijdens de controle trof de politie op de Groenendaallaan ook een auto aan waarop nummerplaten hingen die in het Verenigd Koninkrijk als gestolen opgegeven waren. “Ook het verzekeringsbewijs van de auto bleek niet meer geldig”, zegt Migom. “De wagen en de nummerplaten werden in beslag genomen.”

Een andere chauffeur werd op de Noordersingel aan de kant gezet omdat hij nog snelheidsboetes had openstaan. Hij bleek bovendien zonder rijbewijs rond te rijden. “Dat was in beslag genomen omdat hij dronken gereden had”, aldus de politie.

Nog tijdens de controleactie werden twee onverzekerde brommers in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER