© RR

Brandweer rukt massaal uit voor drijvende sekspop

De hulpdiensten zijn zaterdagnamiddag massaal uitgerukt voor een lichaam dat in het kanaal in Ham was gezien. Bij aankomst bleek het drijvende lichaam niet van een persoon te zijn, het was een grote opblaasbare sekspop.

Zahra Boufker/Dirk Macquoy

Zaterdagnamiddag kwam er bij de hulpdiensten een oproep binnen voor een lichaam dat in het kanaal Dessel-Kwaadmechelen lag ter hoogte van bouwmaterialen Wijckmans in Ham. Het waren ongeruste voorbijgangers die de vaststelling vanop het jaagpad deden. De brandweerkorpsen van Heusden-Zolder, Beringen en Tessenderlo rukten meteen uit. Ook een ziekenwagen en de politie waren snel ter plaats. Tot hun verwondering stelden ze daar vast dat het niet om het lichaam van een persoon ging, maar om... een grote pop. Opgelucht keerde iedereen terug met een leuke anekdote voor de collega’s in de kantine.

Sven Ongenae zag het allemaal gebeuren. Sven maalt met zijn rolstoel dagelijks heel wat kilometers af langs het jaagpad in Ham en de buurgemeenten. Wat hij vandaag meemaakte was een voorval dat hij niet snel zal vergeten. “En waarschijnlijk zal ik het ook nooit meer meemaken”, zo vertelt Sven Ongenae. “Rond half vijf reed ik met mijn rolstoel langs het kanaal Kwaadmechelen-Dessel. Ik zag een pop drijven in het water. Ze had haar beste tijd al gehad en ik ben gewoon verder gereden. Mijn verbazing was echter groot toen ik de brandweer hoorde voorbij rijden die was uitgerukt voor het seksspeeltje. Ook de politie en een ziekenwagen waren aanwezig. Ik heb er serieus om moeten lachen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer