Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR)
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) © EPA

Minister Goffin onderstreept belang van persvrijheid in crisistijd

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) benadrukt zondag op de Internationale Dag van de Persvrijheid de noodzaak om de rol van een vrije pers in de schijnwerpers te stellen, vooral ook in het kader van de gezondheidscrisis veroorzaakt door de coronavirus-epidemie. "Een onafhankelijke en betrouwbare pers is een belangrijke indicator van een democratische en open samenleving, die alleen goed kan functioneren als de burgers goed geïnformeerd zijn', zegt de minister.

3 reacties

  • martin govaert

    4 jaar geleden
    Persvrijheid , al wat je wil maar Perslekken van vergaderingen is misdadig. Dat kranten dat nog uitgeven als primeurs ook is 2maal misdadig .
  • Jean Lazoore

    4 jaar geleden
    Pers vrijheid ? Dan moet men eerst willen antwoorden op vragen nietwaar ? Als er een journalist een vraag stelt en die andere persoon wil niet antwoorden dat is ook een soort van Pers vrijheid nietwaar ? Zeker is als je niet wil antwoorden heb je iets te verbergen, als de journalist er dan zijn eigen interpretatie aan geeft wel ik denk dat dit zijn goed recht is.
  • etienne vijverman

    4 jaar geleden
    pers vrijheid zeer zeker ....maar alleen de echte waarheid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en geen voor ingegeven van de een of andere organitatie uit de samenleving