Bende pleegt spectaculaire ramkraak in elektronicazaak: 60.000 euro weg in één vingerknip

Er heeft dinsdagochtend rond 4.30 uur een spectaculaire ramkraak plaatsgevonden bij elektronicawinkel Van Havere-Selexion in de Essenhoutstraat in Kapellen. De schade aan de zaak is groot, net als de buit. De politie onderzoekt of het om een professionele bende gaat.

De dieven konden met twee gestolen auto’s om beurt de twee toegangspoorten van de zaak rammen. Eenmaal binnen wisten ze precies wat ze nodig hadden. Ze gristen namelijk enkel peperdure luidsprekers mee. “Goed voor een waarde van naar schatting 60.000 euro”, zegt zaakvoerder Gwen De Meyer aan VTM-nieuws.

Nadien zijn ze weggevlucht met een derde wagen. De twee andere wagens hebben ze in brand gestoken. De daders zijn spoorloos. De politie onderzoekt of het om een professionele bende gaat.

Enkele weken geleden werd het filiaal van Bang& Olufsen in Maria-ter-Heide (Brasschaat) ook al het slachtoffer van een inbraak. Ook toen reden de dieven met een auto de zaak binnen. De politie onderzoekt of het om dezelfde daders gaat. “Wij gaan dat denkspoor zeker niet uit de weg. Het gaat inderdaad ook om hetzelfde merk. En ook hun manier van werken is zeer gelijkend”, zegt Tom De Gent van politie Kapellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen