In de woning en auto van de man vond de politie honderden grammen drugs en een groot geldbedrag. © Politiezone Antwerpen

72-jarige drugsdealer loopt tegen de lamp bij verkeerscontrole

Een 72-jarige man uit Antwerpen is voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat hij ervan verdacht wordt drugs te dealen. Bij een verkeerscontrole en een huiszoeking vond de politie drugs een groot geldbedrag.

sare

De bejaarde drugsdealer werd vrijdag aan de kant gezet door de verkeerspolitie omdat de keuring van zijn voertuig vervallen was. “Tijdens de controle merkten onze mensen dat de man een verdachte hoeveelheid cannabis bij zich had”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

Omdat de politie vermoedde dat de man mogelijk betrokken was bij drugshandel werd een onderzoek opgestart. Er volgde een huiszoeking in de woning van de verdachte door het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum. “In de woning en in het voertuig van de man werd uiteindelijk 212 gram hasj, 134 gram cannabis en ruim 12.500 euro cash aangetroffen”, zegt de politie. De 72-jarige verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Cocaïne in de onderbroek

Ook een vermoedelijke cocaïnedealer liep vrijdag tegen de lamp. Hij werd gecontroleerd omdat rondreed met zijn gsm in de hand en verschillende verkeersovertredingen maakte. “De mobiele eenheid controleerde de verdachte”, zegt Migom. “In de deur van de auto werd een zakje met verpakkingen cocaïne gevonden, in zijn onderbroek had de man nog dosissen cocaïne en een 690 euro contant geld zitten.” In totaal werd 27 gram coke aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER