© EPA

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een van de zwarte dozen van gecrashte Russische vliegtuig gevonden

Een van de zwarte dozen van het vliegtuig dat afgelopen weekend in de Zwarte Zee crashte, is teruggevonden. Dat meldt Russisch persbureau TASS. Die zwarte doos gaat mogelijk meer opheldering kunnen geven over de oorzaak van de crash van de Russische Tupolev Tu-154.

lbo

“Twee andere zwarte dozen bevonden zich in de staart van het vliegtuig. Die werden nog niet gevonden”, zegt de bron aan TASS.

Het nieuws is ondertussen bevestigd door het Russische ministerie van Defensie, dat stelt dat de zwarte doos in goede staat verkeert. “De flightdatarecorder is om 5.42 uur gevonden op ongeveer 1.600 meter van de kust op een diepte van 17 meter”, luidt het. Het apparaat wordt nu van Sotsji overgebracht naar Moskou, waar het zal worden onderzocht door het onderzoeksinstituut van de Russische luchtmacht. Dat kan een paar weken in beslag nemen.

Wrakstukken

Maandag werden door een reddingsteam van het Russische ministerie van Noodsituaties al wrakstukken gevonden, op ongeveer een mijl van de kust. De wrakstukken lagen op een diepte van zo’n 25 meter. Een woordvoerder van het leger zei aan het Russische persagentschap Interfax dat zo’n 200 duikers en 45 boten betrokken zijn bij de zoekoperatie.

92 inzittenden

Zondag stortte een Tupolev Tu-154 van het Russische ministerie van Defensie met 92 inzittendenneer in de Zwarte Zee. Het vliegtuig verdween omstreeks 5.27 uur plaatselijke tijd, twee minuten nadat het was opgestegen in Sotsji, van de radar. Er werden intussen 13 lichamen van slachtoffers gevonden.

Aanvankelijk sloot Rusland terrorisme uit als mogelijke oorzaak van de crash. Maar volgens experts kan dat scenario niet uitgesloten worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER