Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thomas Legrève

Scholen hoeven geen rechtszaken te vrezen

Een nieuw nooddecreet over het onderwijs laat scholen toe hun reglement aan te passen zonder rechtszaken te vrezen. Zo kunnen examens geschrapt worden of deliberaties pas in juli doorgaan. Dat schrijft De Morgen maandag. Ook De Standaard bericht over het nooddecreet.

5 reacties

  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Het contract vd vele tijdelijke leerkrachten loopt af 30/06. Van dan af geen loon en niet verzekerd voor werkongevallen. Tot hopelijk nieuw contract op 1/9. Dus die kunnen geen les geven in juli en augustus. Tenzij extra contract met loon gegeven wordt.
  • Evelyne Dewulf

    4 jaar geleden
    In augustus horen leerkrachten beschikbaar te zijn. Dus verkorting zomervakantie is perfect mogelijk. Stage = toepassing van theorie. Iets wat ondernemingen primordiaal vinden. Logisch zijn, graag. Laat u deze keer niet doen door walen of vakbonden!!
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Leraren beweren anders toch altijd dat ze blijven doorwerken tijdens de vakanties, dus die week deliberatie kan geen veschil geven.
  • DIRK RASSCHAERT

    4 jaar geleden
    Dus, die je zin maar. Systeem Weyts en wanneer het in hun gezicht ontploft zijn zij de schuldigen en is Weyts met vakantie in zijn Corolla of is het nu al een Corona ??
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Geen eenduidige beslissing van de overheid, maar wel achterpoortjes om scholen te beschermen tegen de incompetentie van de overheid. Je moet het maar kunnen, enkel in Belgie is zulke kafka mogelijk. Een echt falende staat.