Dankzij zestig (60!) kilometer elastiek is zaakvoerder Bert klaar voor de stormloop op zijn stoffenwinkel

Bert Verkempinck (rechts met stofjes) en zijn team in de winkel.© efo

Bij de bekendste stoffenzaak van Oostende is het alle hens aan dek voor de heropening dinsdag. “We hebben een extra voorraad van zestig kilometer elastiek”, zegt zaakvoerder Bert Verkempinck.

Edwin Fontaine

Ook Stoffen Verkempinck in Oostende ontsnapte midden maart niet aan de lockdown door het coronavirus. “Onze winkel in de Zandvoordestraat bestaat dertig jaar en moest toen, net als zoals alle andere zaken, dicht”, zegt Bert Verkempinck, al twintig jaar actief in het familiebedrijf en leider van het achtkoppig team.

Omzet vertienvoudigd

“Gelukkig beschikten we al over een webshop”, gaat Verkempinck verder. “Vrij snel zagen we de vraag naar katoenen stoffen en toebehoren voor zelfgemaakte mondmaskers toenemen. Eerst voor ziekenhuizen en woon-zorgcentra, later volgden groepen naaisters en serviceclubs. We schonken ook zelf heel wat materiaal.”

De webwinkel deed goede zaken, met klanten van over heel België en zelfs uit Nederland. “De omzet van onze webshop is vertienvoudigd”, gaat Verkempinck verder. “Toch compenseert dat de sluiting van onze fysieke winkel niet helemaal. De modestoffen, die klanten vaak eens willen voelen, verkochten niet zo goed.”

De vraag naar stoffen explodeerde pas echt toen de Veiligheidsraad particulieren opriep om zelf mondmaskers te maken. “We hebben de onlineverkoop vorige week zelfs stilgelegd om alles verwerkt te krijgen. We willen de bestellingen nog bij onze klanten krijgen voor de echte winkel heropent.”

Stoffen Verkempinck is er logistiek alleszins helemaal klaar voor. “In ons magazijn liggen duizenden meters stof”, zegt de zaakvoerder. “Uit ervaring weten we welke motieven het goed doen. Klanten verkiezen effen kleuren of iets met een klein motiefje. Ook de vraag naar elastiek is enorm: de voorbije weken verkochten we honderdduizend meter. Voor de opening hebben we een extra voorraad ingeslagen van zestig kilometer.”

Limiet op aantal klanten

De stoffenwinkel mag in principe maandag heropenen, maar dat is de vaste sluitingsdag. “Die extra dag laat ons toe alles piekfijn in orde te krijgen voor dinsdag”, zegt zaakvoerder Verkempinck. “Er komen stickers op de grond, plexiglas aan de kassa en ontsmetting aan de ingang. De winkel is best groot, maar we zetten een limiet op het aantal toegelaten klanten. We verwachten veel volk, maar moeten de veilige afstand van anderhalve meter garanderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer