Mensen in Central Park te New York genieten van de lentezon. (02/05/2020)
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen in Central Park te New York genieten van de lentezon. (02/05/2020) © AFP

Het grote coronaraadsel: waarom slaat het virus niet overal even hard toe?

Het coronavirus heeft zich de afgelopen maanden over de hele wereld verspreid, maar de impact verschilt per land: Suriname werd zondag 'coronavrij’ verklaard, maar in buurland Brazilië vielen al 6.300 doden. Terwijl men in Iran massagraven aanlegt, is de dodentol in het naastgelegen Irak ‘slechts’ 100. In een artikel van de New York Times geven onderzoekers mogelijke verklaringen voor de grote verschillen. 

28 reacties

  • wesley netnem

    4 jaar geleden
    De Telling methoden zijn niet overal hetzelfde en landen met een Dubieuze Politiek geven al helemaal geen juiste cijfer weer . Ook is België het centrale doorstroming punt in de EU met 10duizenden reizigers per dag , dan is het normaal dat er meer en sneller besmettingen zijn dan BV Suriname waar er amper reizigers uit heel de wereld dagelijks toekomen !? Bev. dichtheid van België is 370 inw per Km² , Suriname 3,6 inw per Km² . Appelen met Peren vergelijken !
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    De cijfers geven slechts een topje van de ijsberg weer. Bepaalde landen stellen de zaken rooskleuriger voor dan ze in werkelijkheid zijn. Duitsland neemt kankerpatiënten die sterven door het coronavirus niet op in zijn cijfers. Andere landen (bijv. Italië) telt enkel de doden in de ziekenhuizen en niet in de woon-zorgcentra. De dodentol zal nog oplopen: bepaalde patiënten hebben longschade opgelopen waardoor ze een longtransplantatie moeten ondergaan en er is al een tekort aan donoren.
  • danny De Coster

    4 jaar geleden
    @Kris Bouwens in spanje telt men enkel de geteste gevallen worden vermoedelijke niet eens opgenomen in statistieken voorbeeld Alicante heeft 21.000 vermoedelijk gevallen en maar 4500 vastgestelde besmettingen ,cijfers komen van huisartsensyndicaat in Alicante .
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Nog een ander raadsel is, is dat een hoeveelheid mensen het virus krijgen, maar schijnbaar geen anti-lichamen opbouwen. Een mogelijke verklaring voor al die verschillen en het niet opbouwen van anti-lichamen kunnen vroegere vaccinaties zijn. Bv: het BMR-vaccin.
  • Jan Van Ravestyn

    4 jaar geleden
    Mischien kijken welke vacinaties in welke landen worden gegeven, zit er misschien toch een bij die ook tegen corona effect heeft