Yves Van Laethem demonstreert het gebruik van een mondmasker.
Volledig scherm
Yves Van Laethem demonstreert het gebruik van een mondmasker. © RV

Experten leggen stap voor stap uit hoe je mondmasker moet op- en afzetten

Vanaf vandaag zijn mondmaskers sterk aanbevolen in het openbaar, en zelfs verplicht op het openbaar vervoer en op school. Experten Yves Van Laethem en Steven Van Gucht overliepen stap voor stap hoe je zo’n masker correct gebruikt tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Hieronder lees je wat je wél en niet moet doen. 

10 reacties

  • Dany Vandevivere

    4 jaar geleden
    Willen ze ons nog zot maken ook. Ik zet het mondmasker op en af zoals ik het wil, en soms een ganse week hetzelfde. Ik zet het op waar ik moet, en anders zit het in mijn broekzak. Handig en eenvoudig.
  • Danny Clabots

    4 jaar geleden
    Jullie kunnen me allemaal de boom in. We worden sociaal gecastreerd, en velen vinden dat goed. Geen enkele kritische vraag of bedenking. Als Van Ranst morgen zegt, dat je je naakt op handen en voeten moet verplaatsen om het virus te bestrijden, dan doen ze het. Befehl ist befehl ! Waar hebben we dat nog gehoord ?
  • Anne BEX

    4 jaar geleden
    In Nederland zegt de premier kordaat "je moet mondkapje dragen in het ov en je moet er zelf voor zorgen"! En in België maar mopperen en klagen terwijl je er hier gratis krijgt (wij elk 3). Bovendien kan je er overal genoeg vinden. In de supermarkt stond nu een hele voorraad aan de kassa.
  • Anne JACOBS

    4 jaar geleden
    Nu gaan ze ons tonen hoe men een mondmasker moet opzetten!
  • Norma De Wever

    4 jaar geleden
    je moet er wel een hebben dan.