De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo met president Donald Trump tijdens een persmoment in april over het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo met president Donald Trump tijdens een persmoment in april over het nieuwe coronavirus. © AP

Chinese staatstelevisie noemt Amerikaanse uitlatingen over oorsprong coronavirus in lab in Wuhan "krankzinnig”

De Chinese staatstelevisie heeft maandag de uitlatingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo omtrent de oorsprong van de coronapandemie "krankzinnig" en "onjuist" genoemd.

17 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Straks is het oorlog tussen de US en China. Dan hebben we wat anders aan ons broek. President vlaskop zal er geen toastje met caviaar minder door eten, wij daarentegen…
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Trump moest onmiddellijk zijn z.g. bewijzen aan Dr. Fauci doorgeven. Hij en het expertenteam hadden deze info kunnen gebruiken om het virus in te dammen en veel VS levens kunnen redden. Hoe noem [verwens] je zo iemand?
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    China heeft gelijk. Het is beschamend weer te zien dat Trump en Pompeo weer iemand anders beschuldigen. En dat terwijl er miljoenen besmettingen zijn in hun land en vele doden. Maar het is makkelijk de aandacht weg te nemen van je eigen onkunde, door anderen te beschuldigen.
  • Alfred LEEMANS

    4 jaar geleden
    Als men A zegt moet men ook B zeggen, anders lijkt het meer op een verkiezingstunt.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    300.000 onnoodzakelijke doden tijdens deze coronapandemie is zg krankzinnig, omdat China in november de wereld probeerde wijs te maken, dat er is niets aan de hand was? Natuurlijk ontkent de CCP alles, maar deze schaderekening moet China dus netjes betalen aan iedereen betalen. Amerika geeft China net genoeg touw, om zichzelf op te hangen.