Photo News
Volledig scherm
© Photo News

3D-printspecialist Materialise biedt oplossing om miljoenen afgekeurde mondmaskers in België toch te gebruiken

Het 3D-printbedrijf Materialise heeft een oplossing waarmee miljoenen afgekeurde mondmaskers die aan België geleverd werden, alsnog veilig gebruikt kunnen worden. Het betreft een ge-3D-printe beugel waardoor de mondmaskers in tegenstelling tot voorheen wel nauw aansluiten ter hoogte van de neusbrug en op de rest van het gezicht.

3 reacties

  • Daniel Van Themsche

    4 jaar geleden
    Beste Jaak, dat is niet helemaal correct. Voor mensen die in de zorg werken en in nauw contact komen met besmette personen is een bandana of gelijkaardig absoluut onvoldoende. Hier moet een masker gedragen worden van het type FFP2 om de verzorgende voldoende te beschermen. Dit type masker zorgt ervoor dat vrijgekomen partikels niet kunnen ingeademd worden door de drager van het masker. Een bandana, sjaal, chirurgisch mondmasker, gaat verspreiding tegen, meer niet.
  • Benny Winters

    4 jaar geleden
    “Dit is opnieuw een voorbeeld van vruchtbare samenwerking tussen Belgische innovatie en ons gezondheidssysteem” volgens onze minister van mondmaskers. Neen, het is enkel het Vlaams ondernemerschap dat dit resultaat levert.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Ge moogt de Chinese brol en de beugel hebben, ziet er eerder een muilkorf voor een hond uit, met een simpele bandana kan men ook perfect de mond en neus bedekken en er ook nog een filter insteken indien nodig, al dat gedoe met die elastiekjes en koorden, hou het simpel!