Als voorzitter van de Europese Commissie zat Ursula von der Leyen de conferentie voor.
Volledig scherm
Als voorzitter van de Europese Commissie zat Ursula von der Leyen de conferentie voor. © REUTERS

Internationale donorconferentie levert 7,4 miljard euro op

De online donorconferentie die geld in het laatje moest brengen voor de financiering van tests, behandelingen en vaccins tegen het nieuwe coronavirus, heeft maandag 7,4 miljard euro opgeleverd. Dat heeft Ursula von der Leyen na afloop bekendgemaakt. Als voorzitter van de Europese Commissie zat von der Leyen ook de conferentie voor.

3 reacties

  • Marc Pauwels

    4 jaar geleden
    En opeens dwarrelt er 7,5 Miljard neer in een EU fonds. Giften van landen die al 10 miljard te kort hebben op hun jaarlijkse BNP begroting en een totale staatsschuld torsen van honderden miljarden. Onvoorstelbaar...hoe ze de EU-burger verzinsels wijs maken...
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Het feit dat de VS/Trump niet deelnemen aan deze actie bevestigt de geruchten dat "hij" reeds voor-contracten heeft afgesloten om zich van zo veel mogelijk units van het vaccin te kunnen bemachtigen en de rest van de wereld te laten stikken.
  • Karel Brus

    4 jaar geleden
    U noemt De VS de grote afwezige van de donorconferentie. Maar is het niet zo dat China de grote afwezige is. en Rusland. Maar China in de 1° plaats. De arrogantie van de Communistische Partij is ongelooflijk. Schuld blijven ontkennen en dan geld verdienen aan de verkoop van allerlei hulpmiddelen.