Mensen schuiven aan in een lange rij in New York in de hoop een voedselpakket te krijgen.
Volledig scherm
Mensen schuiven aan in een lange rij in New York in de hoop een voedselpakket te krijgen. © Photo News

Intern overheidsdocument verwacht forse groei coronadoden in VS, prominente universiteit verdubbelt voorspelling totaal aantal doden

De Amerikaanse overheid verwacht dat het coronavirus fors meer slachtoffers gaat maken. Begin juni overlijden naar verwachting ongeveer 3.000 mensen per dag aan het virus, berichten The New York Times en de Washington Post op basis van een intern overheidsdocument van het ministerie van Gezondheid en de rampenbestrijdingsdienst Fema. Dat zou goed een verdubbeling zijn van het huidige sterftecijfer. Het Witte Huis distantieert zich van de bevindingen.

3 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Trailing losses en collateral damage volgens Trump. Schattingen kunnen bijgewerkt worden, binnenkort als ze over de 100.000 komen, zal hij stellen; 'ik heb altijd gezegd dat als we onder het miljoen blijven, dat we topwerk geleverd hebben'. Of nog een favoriet; 'kritiek op mij, is kritiek op alle zorgmedewerkers die zich uit de naad werken'.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Het is een eenvoudige rekenoefening. Voor groepsimmuniteit moet 60 tot 70 procent van de bevolking besmet worden. Geschat wordt dat 0,2 procent van de besmette personen overlijden aan het virus. Voor de VS, met een bevolking van 330 miljoen, betekent dit: 198 tot 231 miljoen besmettingen, 396.000 tot 462.000 doden. Doe je de berekening voor België, kom je op 6,6 tot 7,7 miljoen besmettingen, 13.200 tot 15.400 doden. Momenteel zitten we aan 8.000 doden, dus halverwege.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Had hun president vanaf het begin deze zaak ernstig genomen en degelijke maatregelen getroffen was dit nooit zo geëvolueerd. Om maar te zwijgen van zijn reactie tgo groepen die snel weer willen werken. Voor zover the greatest country in the world.