Het is afwachten hoeveel mensen er vanaf maandag weer over de Antwerpse Meir zullen lopen.
Volledig scherm
Het is afwachten hoeveel mensen er vanaf maandag weer over de Antwerpse Meir zullen lopen. © Klaas De Scheirder

Grote steden brengen looplijnen aan voor voetgangers in drukke winkelstraten

Heel wat grote Vlaamse steden nemen voorzorgsmaatregelen om de heropening van de winkels op 11 mei in goede banen te leiden. Zo zullen de klanten zich in de drukste winkelstraten van Antwerpen, Oostende en Gent moeten houden aan eenrichtingsverkeer. De Brusselse Nieuwstraat wordt vanaf maandag met nadarhekken opgedeeld in twee helften, die elk maar een looprichting toelaten. Een overzicht.

66 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Steden zoals Oostende of Kortrijk maken van de het corridor winkelen en richtingpijltjes echt richtlijnen zoals voor kleuterklasjes .Het is bijna een minachting voor de bevolking die zoiets moet ondergaan.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ik ging en ga op die "toplocaties" niks zoeken. Ik heb alles thuis.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Als ik zo'n lijn zien ga ik zo snel mogelijk lopen, dat is zeker. Mij zien ze in al die schone steden niet meer met hun kleuter- en boetementaliteit.
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Stad Oostende: Denken jullie echt dat iedereen een smartphone heeft? Of krijgt iedere inwoner een smartphone van het Stadsbestuur?
  • Piet Hulders

    4 jaar geleden
    Looplijnen. Het nieuwe normaal. De 1.5m samenleving. Conformeer! Volg de regels! Accepteer je vaccinatie! Luister naar de experts! De overheid is je vriend! Vertrouw de media! Volg die regels nauwkeurig en ga op George Wells wijze terug naar de jaren 40. Veel succes daarmee! Deze harde waarheid komt wellicht niet door de censuur. Fingers crossed dat ik net een opstandige comments controleur heb die het wel doorlaat. Ze zijn er nog wel.