Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Coronacrisis leidt tot fors meer werklozen in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind april 201.757 werklozen. Dat is een stijging met bijna 12 procent tegenover een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Dat is zonder rekening te houden met de tijdelijke werkloosheid.

15 reacties

  • Jens Vranckx

    4 jaar geleden
    je kan niet iemand gaan pushen in een bepaalde job,als die knelpuntberoepen niet ingevuld raken, dan moeten ze die misschien eens herbekijken, waarom het niet ingevuld raakt en die jobs herzien.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Wie voor 7 euro wil werken vindt inderdaad altijd werk das waar.
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    "Wie echt wil werken, die vindt werk. Er zijn jobs genoeg, maar ge moet willen werken. De werkloosheidsuitkering beperken in tijd, dan zullen die profiteurs wel werken." Wie de afgelopen jaren eens werkloos was, zal het wel meer dan eens gehoord hebben, vaak uit de mond van stemmers van een bepaalde partij. Benieuwd of ze er nu ook nog zo over denken, nu ze misschien zelf geen (zelfstandige) job meer hebben.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    De gevolgen van de economische ravage zullen pas over enkele maanden of zelfs jaren echt duidelijk zijn. Maar dat er velen zullen sneuvelen door de 'bijwerkingen' van de coronamaatregelen, is nu al overduidelijk. We zijn op dit eigenste moment niet alleen de toekomst van een heleboel jonge mensen aan het opofferen, maar ook mensenlevens. Hopelijk zijn we nog allemaal even solidair en hoopvol wanneer we de eindfactuur voorgeschoteld krijgen. En dan heb ik het niet over euro's.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    En toch blijven die Vlamingen op die partij stemmen die hun zakken leeg rooft,enkel om om drogredenen.De migranten crisis moet door een sterke regring geregld worden ,niet door populistische partijen of politiekers