Een onderzoeker werkt aan een coronavaccin in het onderzoekslab van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een onderzoeker werkt aan een coronavaccin in het onderzoekslab van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken. © AFP

Witte Huis en Kremlin opvallende afwezigen bij donorconferentie voor coronavaccin

De aftrap van de eerste wereldwijde donorconferentie tegen corona heeft 7,4 miljard euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van medicijnen en een vaccin tegen Covid-19, die voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Het nieuwe vaccin mag geen geopolitiek wapen worden. Opvallende afwezigen op de drie uur durende vergadering waren de VS en Rusland.

6 reacties

  • Michaël Nicolaas

    4 jaar geleden
    Wees maar zeker dat Rusland zijn eigen vaccin of doeltreffend geneesmiddel zal hebben voor gelijk wie.
  • Jozef Nagels

    4 jaar geleden
    Ebola-vaccin na 7 jaar. Covid-19-vaccin na 1 à 2 jaar. Reden? Covid-19 treft ook de rijke westerse landen. Dan kan er natuurlijk altijd veel meer. Internationale solidariteit? Zeer relatief! Charme-offensief. Image-building. Gewetenssusser. Hoe zit het trouwens met de mazelen, met malaria, ... . Ik hoor niets!?
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Als eindelijk een vaccin zal zijn, volgorde van leveringen opstellen in relatie met donatie per inwoner en x-% korting op aankoop met zelfde methode. Daarboven prijs + x-% per inwoner voor niet donerende landen want met methode van donatie zal het vaccin eigendom zijn van donerende landen.
  • Jozef Hendrickx

    4 jaar geleden
    Mijnheer Deygers ik denk dat de US een veelvoud zal investeren van wat de EU en consoorten investeren . Als de EU toch eerst is zullen Artsen zonder grenzen en vluchtelingen de eersten zijn die worden gevaccineerd en onze bejaarden de laatsten .
  • frans Venloo

    4 jaar geleden
    Hoe zou dat nu komen denkt U Ze zullen er wel zijn om de prijs op te drijven als ze het zelf hebben .