Politie waarschuwt voor oplichter die maat van mondmasker komt opnemen

De lokale politie Mechelen-Willebroek waarschuwt op sociale media voor een oplichter die in de Mechelse wijk Battel toegang probeert te verschaffen tot woningen. De man beweert dat hij de maat komt opnemen van het gratis mondmasker dat de stad Mechelen en de gemeente Willebroek in de komende dagen zullen verdelen onder al hun inwoners.

gjs

Er kwamen maandag enkele meldingen binnen bij de lokale politie dat iemand in Battel deur aan deur ging voor het opnemen van de maat van het gratis mondmasker. De politie benadrukt dat dit niet om een vertegenwoordiger van de stad gaat. “Het is een onverlaat die zich binnenpraat bij de mensen en zo toegang tot hun woning wil krijgen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Ik kan met zekerheid zeggen dat de stad niemand bij de mensen langsstuurt, bij de gratis mondmaskers zal wel een handleiding zitten die toont hoe je het correct kan opzetten. Bovendien kan die persoon zich nooit aan de coronamaatregelen van sociale afstand houden bij het zogenaamd opmeten van dat mondmasker.”

De politie roept mensen op zeker niet in te gaan op de vraag van de man en de politie te bellen op 015-464.464 indien hij nogmaals wordt opgemerkt.

LEES OOK. Zes mondmaskers maken uit één T-shirt en zonder naaimachine? Mme Zsazsa leert ons hoe dat moet (+)

bekijk ook

Hoe maak ik een mondmasker? Deze dokter doet het voor

Zo maak je in 1,2,3 een mondmasker met een sjaaltje

Hoe maak je een mondmasker volgens de officiële richtlijnen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen