Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken.

Syrisch gezin dat asiel in ons land wilde aanvragen vangt bot, Francken reageert opgetogen: “We winnen over heel de lijn”

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de klacht van een Syrisch gezin onontvankelijk verklaard. De familie vond dat het door België onmenselijk was behandeld omdat het geen visum had gekregen om hier asiel te vragen. N-VA-kamerlid Theo Francken kreeg daarvoor destijds als bevoegd staatssecretaris van Asiel en Migratie zware kritiek. Nu reageert hij opgetogen op Twitter. "We winnen over heel de lijn”, klinkt het.

36 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Vijgen na pasen, Francken is niet langer minister en De Block doet ermee wat ze wil
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Al die opiniemakers, niet voorzien van enige juridische kennis, waren er destijds nochtans rotsvast van overtuigd dat Francken de bal volkomen missloeg. Zelfs gepensioneerde rechters fantaseerden er op los om het ongelijk van Francken aan te tonen. Nu hoor je die mensen niet, alhoewel dit een belangrijk arrest is voor de ganse EU en waar nog decennialang in de rechtspraak naar zal worden verwezen. Hopelijk is het nu gedaan om aan de wet een eigen, persoonlijke interpretatie te geven.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat de rechten van de mens op een juiste manier toegepast worden en niet misbruikt door zgn open grenzen advocaten allerlei.
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Cristian Boone zonder bedrijven geen werk en brood op de plank dus wees blij dat je hier woont, ga je verhaal maar eens doen in Afrika en de arme landen!
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Wie gelooft wat Francken hier komt vertellen ,het gaat hier over één gezin dat geweigerd is ..Moet geen pluimen op zijn hoed steken en om staatsman te zijn is er meer nodig .Van arrogantie gesproken