Beeld ter illustratie, Brussel.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Brussel. © Photo News

Contactonderzoek tegen 11 mei "volledig operationeel”, Wouter Beke roept burgers op om “eerlijk en consequent” te zijn

De Vlaamse regering heeft een externe partner aangeduid voor de uitrol van het onderzoek waarmee de contacten van coronapatiënten in kaart moet worden gebracht. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het gaat om een consortium van verschillende callcenters, de vijf mutualiteiten en consultant KPMG. Het systeem zal vanaf 11 mei “volledig operationeel” zijn, maakt Beke zich sterk, “met de benodigde capaciteit”. Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) zegt dat de verklaringen van Beke toch niet helemaal kloppen met wat Dirk De Wolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag in de commissie Welzijn heeft gezegd.

19 reacties

  • jan boden

    4 jaar geleden
    Wees gerust Wouter, wij zullen zo eerlijk en consequent zijn als onze politici. Ben je nu gerust gesteld ?
  • Tom Dossche

    4 jaar geleden
    Beke vraagt om eerlijk te zijn. Dan mag je geen politieker zijn.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Ik deel telefonisch geen enkele informatie met mensen die ik niet persoonlijk ken, en aan mijn deur moeten er ook geen onbekenden komen leuren.
  • Luc Verstraelen

    4 jaar geleden
    Als ik een telefoon krijg van een ongekend nummer neem ik niet op. Nooit.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Eerlijk zijn? Anders wat? Weer een boete? Ik geloof onze politici niet als ze zeggen dat deze gegevens vertrouwelijk zijn. Je zal zien dat ze die voor alles en nog wat gebruiken. Want vertrouwen kan je onze politici zeker niet, dat weten we allemaal.