Een entomoloog laat een gedode Aziatische reuzenhoornaar zien. De invasieve exoten zijn soms tot vijf centimeter groot. Hij ving het insect in het Amerikaanse Blaine (Washington State).
Volledig scherm
Een entomoloog laat een gedode Aziatische reuzenhoornaar zien. De invasieve exoten zijn soms tot vijf centimeter groot. Hij ving het insect in het Amerikaanse Blaine (Washington State). © AP

Aziatische reuzenhoornaar rukt op in VS

De Aziatische reuzenhoornaar duikt op in de VS. Deze monsterwesp is bijna twee keer zo groot als een normale wesp en is berucht om zijn moordlustige gedrag: hij vreet honingbijen. Imkers vrezen voor een massaslachting.

4 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Iedereen wordt geïnformeerd over de aanwezigheid van die bijenverdelgende Aziatische hoornaar, maar de info met foto's om het verschil te zien tussen de Aziatische en de Europese zijn zeer schaars. Toon dat toch eens de verschillen!
  • Frederik De Coster

    4 jaar geleden
    Dit gaat over een soort die niet bij ons voorkomt, nl. de aziatische reuzenhoornaar (Vespa mandarinia). De Aziatische hoornaar die bij ons voorkomt is Vespa velutina. Die is wel kleiner dan de Europese hoornaar.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Veel goeds brengt China ons toch niet. Namaak goederen, Corona, deze wesp, vervuiling en vijandige overnames van bedrijven in Afrika.
  • Rudi Met den Ancxt

    4 jaar geleden
    Azië is te véél en te ver opgerukt...zie ook corona