In beslag genomen vuurwapens.
Volledig scherm
In beslag genomen vuurwapens. © photo_news

Steeds meer Vlamingen halen wapen in huis

Het wapenbezit in Vlaanderen neemt elk jaar toe. Dat blijkt uit een rapport dat het Vlaams Vredesinstituut vandaag voorstelde in het Vlaams Parlement.

23 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    De tegenstanders roepen maar weten niet waarover het gaat.Denken dat mensen met wapens allemaal teveel cowboy films hebben gekeken en gangsters zijn.Dat het een hobby kan zijn en de kunst en discipline moet hebben om bijvoorbeeld op 100 meter (en meer)een muntstuk groot doel te kunnen treffen is hun natuurlijk vreemd. Er is niks dat beter geregeld en moeilijker is om een licentie te bekomen zoals Robert Van Garderen hier beschrijft.Kan mij alleen maar aansluiten bij zijn mening.
  • Robert Van Garderen

    4 jaar geleden
    Er worden in België jaarlijks meer mensen met legaal verkregen hamers, messen en touwen gedood dan met LEGALE vuurwapens. Groen moet ophouden met zeuren. De sportschieterij is een mega veilige bezigheid en nog leuk ook. Oh en je moet zoveel beurten p/j schieten. En ieder jaar een vernieuwing aanvragen en na 4 jaar een dokters attest krijgen dat je ok bent en ieder jaar bewijzen dat je een BLANCO strafblad hebt. Hou toch op bende zielige we gunnen niemand iets Groenen.
  • Bert D'Hondt

    4 jaar geleden
    Wat is dat, het Vlaams Vredesinstituut? Ik ben al enkele jaren sportschutter en ik nodig iedereen uit om te komen kijken in een club om te zien dat wij bijlange geen cowboys zijn en zeer gedisciplineerd omgaan met onze wapens. Met cijfers van schietincidenten goochelen is makkelijk, maar maak eens een onderverdeling tussen vergunde en illegale wapens? Dat zal geen 50-50 zijn...
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Ik heb ook een wapen met vergunning en zie een groter probleem in de niet-vergunde wapens, die gebruikt men niet voor het sportschieten. Bovendien, met de steekpartijen van tegenwoordig, dan ook maar messen verbieden?
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Jaarlijks sterven er in België meer mensen door auto-ongelukken dan door incidenten met vuurwapens. Moeten we het gebruik van auto's dan ook aan banden leggen?