Lothar Wieler staat aan het hoofd van het gerenommeerde Robert Koch Instituut in Duitsland.
Volledig scherm
Lothar Wieler staat aan het hoofd van het gerenommeerde Robert Koch Instituut in Duitsland. © Markus Schreiber/AP Pool/dpa

Duitse autoriteit op vlak van infectieziekten verwacht tweede en derde besmettingsgolf

Lothar Wieler, een autoriteit in Duitsland op het gebied van infectieziekten, waarschuwt ervoor dat een tweede en zelfs derde golf van het coronavirus in aantocht is. "Dit is een pandemie. En bij een pandemie zal het virus mensen blijven ziek maken tot zestig à zeventig procent van de bevolking besmet is geweest", klinkt het.

22 reacties

  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    Als er geen vaccin beschikbaar komt dan wordt niks meer zoals voor de crisis. Dat zegt niemand maar het is wel zo.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    En daar gaan ze weer, een virus is nooit te voorspellen hoe het zich gedraagt. Het kan volgende maand al aangepast zijn en andere klachten voortbrengen.
  • Johan Goris

    4 jaar geleden
    Dat de crisis pas echt voorbij zal zijn als er voldoende immuniteit is, wordt nog niet echt door de bevolking begrepen. En het zou eerlijk zijn dat deze boodschap duidelijk aan de bevolking en het parlement en regering wordt gegeven. Misschien kunnen we dan een andere strategie kiezen. Misschien is dat groepsimmuniteit, misschien is dat snellere invoering van vaccins, enz..
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Sommigen lachen met die tweede golf. De Spaanse griep is hier familie van en die tweede golf koste 40 miljoen levens. Maar het zal afwachten worden voor ons. Hopelijk houden we dit onder controle.
  • Gerda Toets

    4 jaar geleden
    Dan is dat maar zo...daarvoor kun je niet een land jaren in lockdown laten...