Dit is het beste vegetarische en veganistische restaurant ter wereld
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant bekendgemaakt door We’re Smart. Die organisatie, onder leiding van groentekok Frank Fol, wil mensen en bedrijven samenbrengen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn en koos dit jaar Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) en Vanilla Black uit London (Verenigd Koninkrijk) tot de winnaars.
Dat je ook lekker kan eten zonder een stukje vlees hoeven we je vast niet meer te vertellen. Dat weet ook chef-kok Frank Fol, die al enkele jaren het project We’re Smart World leidt en de We’re Smart Green Guide, een online gids met de beste groenterestaurants, uitbrengt. Daarbij worden 964 groenterestaurants wereldwijd gerangschikt met - toepasselijk - 1 tot 5 radijzen. “We rangschikken elk restaurant van 1 tot de zeer gewaardeerde 5 radijzen op basis van het creatieve gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, het percentage fruit- en groentegerechten op het menu en verschillende andere duurzaamheidscriteria. De editie van 2020 bevat recensies en beoordelingen van 178 gloednieuwe restaurants in 5 nieuwe landen, waarmee het totaal op 964 restaurants in 43 landen over de hele wereld komt. Een indrukwekkende 79 restaurants hebben nu de felbegeerde waardering van 5 radijzen, 23 meer dan vorig jaar.”
Beste veggie restaurant: Culina Hortus in Lyon
De prijs voor het beste vegetarische restaurant ging dit jaar naar Culina Hortus in Lyon (Frankrijk). Het geesteskind van het Franse culinaire duo Thomas Bouanich en Maxime Rémond, met de jonge en getalenteerde Adrien Zedda als chef-kok, is hét nieuwe gastronomische adres voor de haute - en 100% vegetarische - cuisine.
Frank Fol: “Hoewel Adrien Zedda nog maar 26 jaar is, mag hij zich al beschouwen als één van de beste chefs ter wereld. Bij Culina Hortus tovert hij groenten op een uitzonderlijk creatieve manier om tot een waar feest, met verfijnde, uitgebalanceerde, gezonde en vooral heerlijke gerechten. De terechte winnaar van We’re Smart Best Veggie in the World 2020 en een welverdiende 5 radijzen!”
Adrien Zedda, chef-kok bij Culina Hortus: “Ik ben enorm trots en ontroerd met onze verkiezing tot beste vegetarische restaurant in de wereld. Deze prijs is een prachtige erkenning voor het hele team en mezelf, voor het werk dat we jaar in jaar uit met veel betrokkenheid en liefde voor het vak en onze klanten verrichten. Zoals alle chefs ben ik gepassioneerd door het product waarmee ik werk. In mijn geval zijn dat groenten, in al hun diversiteit, qua smaak, kleur en textuur.”
Beste veganistische restaurant: Vanilla Black in Londen
Vanilla Black in Londen (Groot-Brittanië) won dan weer de prijs van het beste veganistische restaurant. Chef Andrew Dargue en zijn vrouw Donna Conroy richtten Vanilla Black op omdat ze niet alleen de opvattingen over de vegetarische keuken wilden uitdagen, maar over gezonde voeding in het algemeen.
Frank Fol: “Fantastisch om te ontdekken dat vegan ook topgastronomie kan zijn. De verrassende combinaties, texturen en smaken - zonder een stukje vlees te zien - zijn genoeg om zelfs de meest fervente vleeseter te bekeren. Andrew Dargue en zijn team zijn dan ook de terechte winnaar.”
Andrew Dargue, chef-kok bij Vanilla Black: “Als team zijn we gepassioneerd door het verleggen van de grenzen van de veganistische keuken. Deze award inspireert ons om door te gaan en onze creativiteit verder te ontwikkelen.”
De uitreiking van de awards voor We’re Smart Best Vegetarian Restaurant World 2020 en We’re Smart Best Vegan Restaurant World 2020 vond dit jaar wegens de coronacrisis online plaats.
Hopelijk kunnen we er binnenkort ook in real life van smullen!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Smullen van hummus: 3 x heerlijke recepten
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer