Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Tot 3,5 miljard mensen leven tegen 2070 in extreme hitte

Over 50 jaar zullen twee tot drieënhalf miljard mensen in een klimaat leven dat te heet is om leefbaar te zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift PNAS. Als er geen strengere maatregelen worden genomen tegen de klimaatopwarming, zal de gemiddelde temperatuur in grote delen van de wereld tegen 2070 ver boven 29 graden Celsius liggen, stellen de auteurs.

29 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Ik lees in reacties dat bevolkingsgroei de oorzaak is,wat ten dele klopt,maar in rijke landen is de consumptiegraad per persoon vele malen hoger dan pakweg een afrikaan die nog normaal basic leeft. Ook stof om over na te denken,nietwaar? 90% van de mondiale CO-2 uitstoot is afkomstig van 10% waar welvaart en overconsumptie heerst waaronder dus ook..jawel Belgie.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Dat betwijfel ik ten zeerste. Men mag verwachten dat deze pandemie nog een jaar of 10 gaat woeden en dat daardoor de wereldbevolking zal terugvallen tot 2,5 miljard. Die mensen gaan plaats genoeg hebben om op de koelere plekken te gaan wonen.
  • Kris Kras

    4 jaar geleden
    Geen kindergeld meer voor tweede kind en kinderbelasting eisen vanaf 3de kind en progressief verhogen per extra kind. Geboortebeperking is de enige niet echt pijnlijke oplossing .
  • dirk andelhofs

    4 jaar geleden
    Onze kleinkinderen zullen zich afvragen waarom we niks hebben ondernomen om de klimaatverandering tegen te gaan, op het moment dat we zeer goed wisten wat de dramatische gevolgen zullen zijn.
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    De meeste problemen van de wereld kan je oplossen door geboortebeperking. Als er minder mensen zijn, is er minder hongersnood, minder klimaatopwarming, minder criminaliteit, minder druk op de sociale zekerheid, minder werkloosheid, ...