Walter Verheggen, zijn vrouw Hilde en zoon Pieter Jan zijn creatief omgesprongen met de maatregelen: ze hebben hun kraam opgesteld in hun loods en ontvangen daar nu klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Verheggen, zijn vrouw Hilde en zoon Pieter Jan zijn creatief omgesprongen met de maatregelen: ze hebben hun kraam opgesteld in hun loods en ontvangen daar nu klanten. © Florian Van Eenoo Photo News

Markten blijven verboden: "Ons hart bloedt, maar we komen terug”

Ze noemen zichzelf de groep die de laatste weken helemaal vergeten is. Nochtans is het ook voor hen ploeteren om boven water te blijven. Zeker nu markten verboden blijven zoals vandaag is beslist op de Nationale Veiligheidsraad. Eén ding staat wel vast: de marktkramers komen terug. “Die babbeltjes missen we 't meest. Ons hart bloedt, maar de passie blijft.”

5 reacties

  • ward Dewinter

    4 jaar geleden
    Nog geen markten, wie zit daar achter? Sterk vermoeden dat de supermarkten lobby een mannetje heeft in de veiligheidsraad.Wat is er veiliger dan aan te schuiven in open lucht ,waar genoeg ruimte is , en waar de marktkramer kan verhinderen dat zijn waren bepoteld worden door jan en alleman ?Onbegrijpelijk stom !
  • Bjorn Robberechts

    4 jaar geleden
    Ik hoop van harte dat ze snel kunnen terugkomen. Toch denk ik wanneer de markten niet snel gaan openen er velen zullen sneuvelen. Iedereen zal zich moeten proberen aan te passen. Er is pré-corona en post-corona en dit zal niet snel veranderen.
  • billy brenders

    4 jaar geleden
    Ijscreme verkopen mag waar mensen opgepept staan ma dit niet.
  • tania vincart

    4 jaar geleden
    Zou liever in de open lucht aanschuiven op de markt, dan in de winkels
  • Richard Tolenaars

    4 jaar geleden
    Ik kom ook terug naar de markt. Altijd gezellig om rond te lopen en fruit, groenten en andere dingen te kopen.