Direct naar artikelinhoud
Songfestival

Hooverphonic gaat door naar finale van ‘digitaal Songfestival’

Hooverphonic.Beeld Photo News

Hooverphonic mag zaterdag deelnemen aan de finale van Eurostream 2020. Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan, maar voor de fans is er deze week wel een digitaal alternatief. Vanavond vond de eerste halve finale plaats.

Eurostream 2020 is een initiatief van 21 fansites en blogs die de krachten bundelden. Vanavond bracht de onofficiële voorstelling - die dezelfde planning volgt als een echt Songfestival - de clips van alle deelnemende nummers in de eerste halve finale. Kijkers konden vervolgens stemmen op hun favoriet. 

Naast Hooverphonic, dat voor ons land deelnam met het nummer ‘Release me’, bemachtigden ook Malta, Litouwen, Azerbeidzjan, Rusland, Zweden, Roemenië, Israël, Noorwegen en Australië een plek in de digitale finale, die zaterdag plaatsvindt en te volgen is via YouTube

Net als bij het echte Songfestival heeft elk land een professionele jury - voor ons land bestaat die uit festivalkenner André Vermeulen en Ultratop-directeur Sam Jaspers - en daarnaast kan iedereen stemmen via onlinetelevoting.