Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Onuitgegeven coalitie van Groen, CD&V en Open Vld sluit deal over vergroening bedrijfswagens

Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een deal gesloten over het uitdoven van het gunstregime voor auto's op fossiele brandstoffen vanaf 2025, zo bericht De Tijd vandaag. 

118 reacties

  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Met een beetje loon zit je in hoogste belastingschijf, hier staan vele onzinopmerkingen over. Als dit afgeschaft moet volgens velen dan ook de subsidiering van jullie dienstencheques poetsvrouw, subsidiering van kinderen, fietsvergoedingen, kortingen op trein tram bus en ga zo maar eindeloos verder. Ik zie enkel jaloersheid in de commentaren tot ze zelf een salariswagen krijgen...
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Meer dan 5 miljard belastingsvoordeel voor 10 procent van de (meest verdienende) Vlamingen. Waar zit de rechtvaardigheid? Autogebruik subsidiëren is absurd in 2020. de Groenen worden stilaan ook blauw heb ik de indruk.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @RenèVerhoeven,nog zoiets ,je moet dan wel kiezen tussen de forfait aftrek of je werkelijke kosten (nog zo'n discriminatie,normaal zouden die met een loonwagen zelf geen forfait aftrek mogen krijgen)maar dat hebben ze ook nog eens.Overigens ,je gaat op jaarbasis minstens 23000km werk woonverkeer moeten doen of je komt niet boven de forfait.Heel de fiscaliteit in Belgie is een ramp ,dan wel voor de lagere klasse.
  • José Lippens

    4 jaar geleden
    De EV wagens zijn nog steeds voor begoede mensen. Het gepeupel moet maar weer met trein tram bus gaan. Dat is de droom van de groenen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @JanVannuffelen ,sinds wanneer betalen die met loonwagen meer belasting dan eentje zonder,het is in vergelijk wel omgekeerd.Belastingen zijn progressief en ieder-een betaald hetzelfde volgens zijn inkomen schijf waar je inkomt.Met de loonwagens waar ze toch steeds roepen dat het deel van loon is kom je niet in de loonschijf te-recht waar je zou moeten zitten en betaal je niet de belasting wat je zou moeten ,idem sociale afhoudingen.Het is, blijft een oneerlijke constructie en discriminerend