Mieke Vogels: “Grootouders willen verantwoordelijkheid opnemen en kleinkinderen opvangen”

© Jeroen Hanselaer

De Nationale Veiligheidsraad zou de maatregelen ten aanzien van 65-plussers moeten herbekijken. Die oproep heeft GroenPlus-voorzitter Mieke Vogels gelanceerd. “Grootouders willen hun verantwoordelijkheid opnemen bij de veilige opstart van de scholen”, schrijft de gewezen minister en voorzitter van Groen.

Vogels wijst in een mededeling op de problemen die de scholen ondervinden om opvang te voorzien voor een toenemend aantal kinderen. Er wordt intussen gekeken naar bedrijven en lokale overheden om mee de opvang te verzekeren.

“Wij willen als grootouders als vanouds ons steentje bijdragen om onze kleinkinderen op te vangen en zo de druk op onze kinderen en op de scholen te verminderen”, stelt Vogels. De GroenPlus-voorzitter wijst op nieuwe gegevens die aangeven dat kinderen niet de grote verspreiders van het coronavirus zijn.

Bovendien blijkt volgens Vogels dat de dodelijke slachtoffers vooral mensen met achterliggende gezondheidsproblemen zijn. Die nemen wel toe met het ouder worden, maar zijn niet gebonden aan een leeftijdsgrens, argumenteert ze.

“Je kan de economie niet draaiende houden zonder ook de samenleving draaiende te houden. Grootouders zijn deel van de oplossing en geen deel van het probleem”, besluit Vogels. De 66-jarige Antwerpse was van 1999 tot 2003 Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen