BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Veiligheidsraad buigt zich over sport, markten en winkels, maar komt er ook zicht op meer sociaal contact?

De Nationale Veiligheidsraad geeft vandaag definitief groen licht voor de heropening van de winkels, maar buigt zich ook over de sportclubs, de markten en evenementen. De vraag is of er ook op sociaal vlak een toegeving komt, bijvoorbeeld naar 18 mei toe. “Iedereen worstelt ermee, maar het moet veilig kunnen.”

34 reacties

  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    Ik heb er genoeg van ,ik heb geen winkels of horeca nodig,ik wil gewoon wandelen waar ik zelf wil en dat ga ik ook doen ook ik ben die onnozelaars die ons enkel willen laten werken en consumeren kotsbeu.
  • André hendrickx

    4 jaar geleden
    Waarom mag de markt niet ? Als ge in een richting kunt winkelen, dan op de markt toch ook. Als er overlast zou zijn wegens de winkels die open zijn samen met de markt : laat dan in deze bizarre tijden -menselijke solidariteit- de winkels sluiten op de marktdag (desnoods tot 14 uur). Op die manier laat je toch ook een aantal "lokale" bedrijven herstarten.En : een marktkramer is inventief genoeg om zijn klanten te laten shoppen op de "goede manier".
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    De prioriteiten zijn bizar (studenten mogen nog steeds hun lief niet aanraken, wielerterroristen mogen weer en masse de baan op), en de richtlijnen zijn niet eenduidige en totaal niet onderbouwd (het waarom van hun keuzes, daar zijn we duidelijk te dwaas voor).
  • josep duhamel

    4 jaar geleden
    wilmesn de nieuwe geert hoste
  • frank van puymbroeck

    4 jaar geleden
    Over de sportwedstrijden gaan ze debatteren, wat is daar nu belangrijk aan? Dat winkels en horeca terug open mogen gaan das belangrijk > er gaan er anders veel in faling gaan vrees ik.