Madonna
Volledig scherm
Madonna © iStock

Sterren en wetenschappers roepen op tot ‘radicale ommezwaai’ na pandemie

Tweehonderd artiesten en wetenschappers van over de hele wereld hebben in de Franse krant Le Monde een oproep gedaan om de maatschappij en economie na de coronacrisis grondig te herdenken. Onder meer Madonna en Robert de Niro ondertekenden de boodschap, net als zangeres Angèle.

13 reacties

  • Walter Sillis

    4 jaar geleden
    Pak de overbevolking en de daarmee gepaarde vervuiling aan en het probleem is opgelost. We zijn met veel te veel op deze aardkluit, en enkel een halvering van de wereldbevolking kan soelaas bieden. Al de rest zoals de Green Deal zijn larie.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Dat ze het goede voorbeeld eens geven door b.v. hun privé vliegtuigen, mega jachten, poenige huizen enz. te verkopen en hun spilzucht wat in te tomen. Wij hebben heus geen lessen te ontvangen van dat soort rotverwende lui.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Is mijn generatie ook alleen achter gekomen.De wereld leeft al een tijdje boven de stand en loopt vooral naast hun schoenen.Overconsumptie troef ,'t is niet eens tegoed ingelopen en 't moet al vervangen en 't is zo makkelijk dit alles met een slag halt toe te roepen en dat is het kapitalistisch gedoe halt toe te roepen en begin met grootverdieners met lonen van 3000 a 5000€ gewoon 1000€minder te geven en sommige 1500€)dat er 2x nagedacht wordt ipv van steeds zinloos te kopen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Het is een sympathiek advies maar voor multi-miljonairs is het wel erg gemakkelijk advies te geven. Iedereen wenst een beter milieu maar de gewone mensen die voor hun loon werken en vaak moeite hebben de eindjes aan mekaar te knopen kunnen zich gewoon niet veroorloven om te betalen voor al die mooie plannen. Als die sterren en beroemdheden nu eens zouden beginnen met het goede voorbeeld te geven en het grootste deel van hun fortuin daar aan te besteden zou het wel al een motiverend begin zijn.
  • Koen Mertens

    4 jaar geleden
    En gaan die sterren nu meer en eerlijk belastingen betalen? Gaan ze ook wat minder met hun privejet over en weer vliegen? Of verwachten ze weer dat de werkmens zich gaat aanpassen, zodanig dat zij hun luxe leventje kunnen blijven leiden. Dames/heren geef eerst het goede voorbeeld, papiertje ondertekenen met goede voornemens is gemakkelijk. Daden stellen daarentegen!!!!