Premier Wilmes.
Volledig scherm
Premier Wilmes. © AP

Verbod tweedeverblijvers aan kust “niet te controleren” - “Niet de bedoeling om grootouders nu op kleinkinderen te laten passen”

• De Nationale Veiligheidsraad staat toe dat gezinnen vanaf zondag vier mensen mogen ontvangen voor bezoek, telkens dezelfde.
• Maandag gaan de winkels opnieuw open: mondmaskers worden sterk aangeraden. Die zijn ook verplicht in de luchthavens. Lees hier een overzicht van alle maatregelen.
• Er werden de afgelopen 24 uur 110 nieuwe overlijdens en 116 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.
• Hoeveel varianten van het coronavirus bestaan er, en is het al langer bij ons dan we dachten? Marc Van Ranst legt uit.

145 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    Wat een gezaag dat ze de kinderen niet kunnen zien, wat als je meerdere malen voor 3 maand uitgezonden word als militair dan kan je ook je ganse familie niet zien maar dan zegt men het is uw beroep.
  • Mundone Fernando

    4 jaar geleden
    ik weet alvast dat ik niet ga kiezen tussen mijn 3 getrouwde kinderen wie wel en niet kan komen.Indien ik de regels volg van 1.50 meter afstand en geen omhelzingen enz..Wat belet mij dan een gezellig praatje te slaan met mijn kinderen. En wat de opvang betreft indien mijn kleinkinderen naar de opvang moeten gaan dan heb ik hun liever in mijn kot.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Er zijn hier 'virologen' op dit forum die zeggen dat groepsimmuniteit het enig zaligmakende is. Momenteel is er een groepsimmuniteit van amper 5 % ! De enige vorm van immuniteit kan pas bereikt worden door vaccinatie.
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    Niet de bedoeling om grootouders nu op kleinkinderen te laten passen? Ons dochter is werkzaam in een WZC. Onze schoonzoon kan eveneens niet gemist worden op zijn werk. Beiden werken in ploeg en in de weekends. Dus als grootouders kunnen we niet anders dan regelmatig op de kleinkinderen passen. Beste prutsregering, wanneer hiervoor een oplossing? Iets verbieden en eventueel beboeten zonder alternatief of oplossing te vinden getuigt van absolute incompetentie.
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Tommelein is de volgende die een bocht van 90 graden maakt. Een maand geleden werd iedereen gecontroleerd op toegangswegen en (tweede) verblijfplaatsen, werden er drones ingezet om campings te controleren en inwoners aangemoedigd elkaar te verklikken. En nu zou het plots niet meer kunnen ?? Is Tommelein in de greep van een lobby ?