Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Aan deze regels moeten klanten zich houden wanneer winkels weer opengaan maandag

De Nationale Veiligheidsraad heeft zoals verwacht het licht op groen gezet voor de heropening van niet-essentiële winkels vanaf 11 mei. Verwacht u niet aan een winkeluitje zoals u voor de coronacrisis gewend was: winkels mogen maar één klant per tien vierkante meter ontvangen en consumenten worden aangeraden om neus- en mondbescherming te dragen. Unizo is niet tevreden omdat de regels voor winkels met een kleine oppervlakte net verstrengd worden. Een overzicht van de voorschriften.

25 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dat voorrang voor ouderen is niet echt toepasbaar. Moet zo iemand de rij voorbijsteken en eisen dat hij eerst binnen mag. Waar men een uurtje bij aanvang voor ouderen voorzag - zoals bij de Lidl winkels - werkt het zelfs niet. Jongere consumenten maken er misbruik van om zelf vroeger en veiliger te komen winkelen. Die medewerker aan de toegang kan toch niet aan iedereen vragen om zijn id-kaart te tonen.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Unizo zevert. Dat was bij ons in elke kleine frituur en bakker ook al. Maximaal 2 personen in de winkel.
  • Rania El Mousati

    4 jaar geleden
    Ik ben al blij dat de winkels open gaan
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Wat is er nu toch zo belangrijk aan dat winkelen , wij kopen enkel wat we dringend nodig hebben en moeten daarvoor niet heel de winkelstraat afschuimen.
  • rik berg

    4 jaar geleden
    gegaat zien, hoeveel mensen die cowboys zijn, vertrouwen aan de mens is ver zoek , en dagelijks zie ik dat