Epidemioloog Pierre Van Damme
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme © VTM NIEUWS

Epidemioloog Van Damme: “Liever nu kleine stap vooruit, dan te grote stap waarop later moet worden teruggekomen”

Met de beslissing om vanaf zondag iets meer sociale contacten mogelijk te maken, heeft de Nationale Veiligheidsraad gekozen voor een "geleidelijke opening van de silo's". Dat zei epidemioloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) bij VTM NIEUWS. "De overheid legt een stuk verantwoordelijkheid weer in handen van het grote publiek. Het is heel belangrijk dat we dat au serieux nemen.”

3 reacties

  • Frank Desmet

    4 jaar geleden
    Dit is geen kleine stap, dit is gewoon lockdown over... niemand kan controleren hoeveel mensen (en zeker niet welke) je over tijd ziet en de winkels mogen allemaal open... welke lockdown is er dan nog effectief?
  • Wendy Van Meel

    4 jaar geleden
    Kleine stap vooruit?? Zo gooien zo goed als alles open op 1 week tijd. Let op mijn woorden. Binnen 1 maand zitten we allemaal weer binnen in nog een strengere lockdown door dat alles zo s el open gaat, alles word weer toe gelaten en nog altijd idioten die zich nergens aan houden.
  • Jan Paulussen

    4 jaar geleden
    Uiteraard kan je niet voorzichtig genoeg zijn... Vooral niet als ambtenaar, vastbenoemd en met toch een vast hoog loon. Dat ondertussen mensen hun inkomen, hun baan of zelfstandigen zelfs alles waar ze een leven voor gewerkt hebben maakt voor deze ambtelijke experts niet uit natuurlijk...