© EPA-EFE

Zo pakt de Nederlandse regering de versoepeling aan

Het kabinet van Nederlands premier Mark Rutte heeft een hele reeks beslissingen in petto voor de heropening van Nederland, zo bevestigen bronnen aan de Nederlandse kranten. Alle versoepelingen zijn wel onder voorbehoud dat er geen nieuwe uitbraak meer plaats vindt. Woensdagavond presenteert het kabinet officieel de nieuwe regels.

Tobias den Hartog

LEES OOK. Zo versoepelen onze buurlanden de maatregelen: Nederlanders naar de kapper, Duitsers op restaurant

Vanaf 11 mei:

Kunnen nagenoeg alle contactberoepen weer aan de slag. De beroepen moeten wel 1,5 meter afstand blijven houden tot klanten. Groepen van 10 personen worden toegestaan. Voor buitensport geldt dat ook, ook voor personen boven de 18 jaar.

OVERZICHT. Dit heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist

Het credo ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ verandert 11 mei naar: ‘blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt’. Het advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, blijft.

Er worden proeven gelanceerd als het gaat om verpleeghuizen. In 25 vestigingen wordt gekeken of en hoe er weer bezoek kan worden ontvangen.

Vanaf 1 juni:

De terrassen gaan weer open. Restaurants mogen weer gasten ontvangen, maar alleen op reservering. Het maximum aantal gasten is dan 30. Ook bioscopen en theaters gaan weer open, zij moeten ook het maximum aantal van 30 in acht nemen.

Vanaf 1 juli:

Dan gaan ook vakantieparken en campings weer open. Ook zij krijgen een maximum aantal gasten opgelegd.

Vanaf 1 september:

Dan zouden sauna’s, seksclubs en de laatste sportclubs weer kunnen openen. Ook voor zaalsporten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer