Beeld van een eerdere levering van chirurgische mondmaskers in Peutie vanuit het buitenland, voor zorgverleners.
Volledig scherm
Beeld van een eerdere levering van chirurgische mondmaskers in Peutie vanuit het buitenland, voor zorgverleners. © AFP

Stoffen mondmaskers voor alle Belgen worden uiterlijk op 24 mei geleverd, nog geen duidelijkheid over verdeling

Een contract voor de levering van textielen mondmaskers voor de Belgische bevolking is dinsdagavond genoticifeerd aan twee bedrijven uit België en Luxemburg. Zij zijn er contractueel toe verplicht de maskers uiterlijk op zondag 24 mei te leveren in de kazerne in Peutie (Vilvoorde). Dat meldt Defensie woensdag, dat van de federale ministerraad de opdracht heeft gekregen de levering van de mondmaskers te realiseren.

30 reacties

  • Hugo De Leeuw

    4 jaar geleden
    Door Defensie bestelde maskers niet compatibel met filters van Geens De 22 miljoen filters die federaal minister van Justitie Koen Geens besteld heeft, zijn niet compatibel met de 18 miljoen mondmaskers die minister van Defensie Philippe Goffin besteld heeft. Dat meldt de Franstalige nieuwssite RTL Info zondag. Ministers hebben immers een spreekverbod onder mekaar? Dus het zal nog even wachten zijn totdat het Coronavirus over is
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Het grootste probleem van deze "regering" is leveranciers van beschermingsmateriaal vinden die hun politieke kaart hebben en bij voorkeur dan nog op hun lijsten stonden, teneinde hen en de partij een pak extra belastinggeld toe te schuiven. De rest, de bevolking en vooral de ouderen, zijn bijzaak.
  • Tom Druyts

    4 jaar geleden
    Defensie kan wel wat de regering niet kan namelijk mondmaskers regelen voor de Belgische bevolking
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Wat een geknoei, en dat met meer dan 50 ministers!
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    En de beloofde filters waar blijven die ? Zeg het al langer België wordt een ontwikkelingsland met al zijn regeringen en 60 ministers. En zijn duurste land in alles belastingen, verwarming/gas/water, voeding, internet,gsm, wegen en bruggen is een ramp enz... Enige dat werkt en klop is hun dik vetbetaalde maand wedde.