Professor Erika Vlieghe
Volledig scherm
Professor Erika Vlieghe © VTM

Mogen grootouders nu op kleinkinderen passen of niet? “Echt niet de bedoeling”

Kleinkinderen mogen dan wel vanaf zondag bij hun grootouders op bezoek gaan en omgekeerd, maar het is niet de bedoeling dat zij ook op de kinderen gaan passen. Dat verduidelijkt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. “Dat is geen goed idee: ze kunnen een aantal uur bij elkaar zitten, misschien van ver aan tafel iets eten of drinken, maar zeker niet hele dagen bij elkaar zitten.”

44 reacties

  • veerle bevers

    4 jaar geleden
    ik als 56 jarige mag niet op mijn kleindochters passen want ik ben hun bomma, maar een andere 56 jarige die niet hun bomma is wel? Begrijpen wie begrijpen kan.
  • Geert seurinck

    4 jaar geleden
    Mevr. Vlieghe, laat de grootouders maar zelf beslissen wat ze kunnen doen voor hun kleinkinderen. Ga er maar vanuit dat ze genoeg gezond verstand hebben om wel degelijk goede beslissingen te nemen. De scholen herstarten terug op 18 mei, ondertussen zijn veel ouders terug aan het werk. De overheid heeft echter nog niet voldoende gezorgd voor opvang voor de niet-schoolgaande kinderen. Vandaar dat vele grootouders zullen paraat staan, en gelukkig maar !!
  • marcel de baerdemaeker

    4 jaar geleden
    aanvaard nu eens eenmaal wat er beslist wordt en ook ik ben niet helemaal tevreden maar er is een spreekwoord dat zegt beter 1 vogel in de hand dan 10 in de lucht
  • François Nuyts

    4 jaar geleden
    Het is hoe dan ook aards moeilijk om dit allemaal te regelen en in de hand te houden . Je kan op de boodschapper(s) schieten , maar die proberen ook maar hun best te doen om niet terug te hervallen in waar we een paar weken geleden stonden natuurlijk . Veel hangt van het individu zelf af . Probeer het zo veilig mogelijk te houden en respecteer de maatregelen want voor je het weet zit je in grote problemen .
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Kunnen kinderen de ziekte overdragen of niet? Hoeveel versies hebben we ondertussen al?