Waals minister van Economie Willy Borsus (MR)
Volledig scherm
Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) © BELGA

Waalse regering verzet zich tegen Europees-Mexicaans vrijhandelsverdrag

"Ik kan alleen maar uitdrukking geven aan mijn verzet tegen het handelsakkoord van de Europese Unie en Mexico, en dan vooral tegen het luik landbouw." Dat zei Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) vandaag in de plenaire vergadering van het Waals Parlement.

13 reacties

  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Niemand hier snapt zelfs waar het schoentje wringt "bescherming van investering" is de reuzepython onder het gras. Dwz dat als je de deur opent nr rundsvlees en nadien de volgende regering zegt nee dank u we gaan zelf kweken of uit eu invoeren, dan moet je Mexico miljarden betalen. Maw wie dit tekent geeft souvereiniteit te grabbel. Rap even tussen de corona door. Het volkt is hier nooit over geraadpleegd. Een coup van politici en lobbyisten.
  • Luc L.

    4 jaar geleden
    Wallonië blokkeert Vlaanderen al decennia lang. Nu mag Europa ook eens proeven van de Waalse onredelijkheid. Tip voor Europa : leg wat geld op tafel van Wallonië Zo moet Vlaanderen het ook doen
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    waarom zou rundvlees uit Mexico slechter zijn ..en als het goedkoper is direct doen want toont aan dat het vlees hier veel te duur is...
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    de helft van een klein landje belgie kan een europees verdrag tegenhouden?europa is zijn eigen macht aan het onderuithalen .die walen zijn toch echte ambetanterikken.
  • Jan Dekoninck

    4 jaar geleden
    Waalse regering verzet zich tegen alle verdragen . Nog een rondje vlamingen pesten...