Met contactonderzoek proberen we samen te verhinderen dat het coronavirus opnieuw opflakkert.
Volledig scherm
Met contactonderzoek proberen we samen te verhinderen dat het coronavirus opnieuw opflakkert. © thinkstock

Met dit telefoonnummer zal de overheid je bellen bij contactonderzoek (en je hoeft geen angst te hebben voor verklikking)

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het nooddecreet goedgekeurd dat de zogenaamde ‘contacttracing’ van Covid-19-patiënten mogelijk maakt. Op 11 mei gaat de telefonische contactopsporing van start. Die opsporing gebeurt vanuit één specifiek telefoonnummer. Krijg je telefoon van een ander nummer, dan heb je geen echte onderzoeker aan de lijn. Alles gebeurt ook anoniem en de informatie die je geeft, wordt niet gebruikt om te controleren of je de maatregelen van de overheid naleeft.

15 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    En waar is nu plotseling de wet op de privacy ? Voor verklikkers is er in de samenleving geen enkele plaats .
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Ben je verplicht hier aan mee te werken ? Is dit geen schending van het beroepsgeheim ? Denk nu niet dat er aan de andere kant allemaal dokters zitten om alles te noteren . Dat ze liever maken dat men aan degelijke en betaalbare mondmaskers geraakt .
  • Nicole Vogelaere

    4 jaar geleden
    dan gaat men er van uit dat iedereen een smartphone heeft. zovelen hebben die niet, ik hoef die dingen ook niet, gsm neem ik zelfs nooit ergens mee
  • rene Adriaenssens

    4 jaar geleden
    Wordt eens wakker als men in farma bedrijven 22000 personeelsleden met onderaanneming ,contractors, mensen van interim wil werken. Dan zijn deze mensen alle besmet om dat iedereen er mee in aanraking komt.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Neem nog aan dat het de echte is die je bezoekt. Welke garantie heb je dat hij virusvrij is.