De zeldzame zeeprik. Thomas van der Es zag het dier woensdagavond in het Nederlandse natuurgebied de Biesbosch zwemmen.
Volledig scherm
De zeldzame zeeprik. Thomas van der Es zag het dier woensdagavond in het Nederlandse natuurgebied de Biesbosch zwemmen. © Thomas van der Es

Boswachter spot zeldzame zeeprik: "Die zie je echt maar één keer in de 10 of 20 jaar”

De Nederlandse boswachter Thomas van der Es moest woensdagavond even twee keer knipperen toen hij een gigantische vis zag spartelen in ondiep water in het natuurgebied de Biesbosch. Wat blijkt: het was een zeldzame zeeprik. "Die zie je echt maar één keer in de tien of twintig jaar.”

6 reacties

  • Kurt Winkelmans

    4 jaar geleden
    In Nederland is er nog natuur, daar zaten veel competentere mensen, mensen met visie en lef, die verantwoordelijk waren voor ruimtelijke ordening. Ik weet , zal ook wel nadelen hebben , maar hier in Belgie, Vlaanderen is het een drama. Geld, geld , geld daar draait het om.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Wauw wat een prachtige vis. Het water moet dus ook al hersteld zijn zoals in Venetië. Nu bij ons geen bootjes meer gebruiken na de corona en het water blijft ook zo mooi. Of de corona voor de natuur alleen nog enkele tijd laten duren. Als het toch zo snel hersteld. Dan hebben wij daarna nog eens 200 jaar tijd om deze pracht terug te vernietigen.
  • dieter devreze

    4 jaar geleden
    @Godot Lilly. Ja in principe is hij eetbaar. In Frankrijk (streek van Bordeaux) wordt hij als delicatesse beschouwd en mag je echt van geluk spreken als ze je als bezoeker dit voorschotelen. De vis wordt levend verkocht, omdat je het bloed nodig hebt om er samen met rode wijn de saus van de maken. Spreekt voor zich dat je keuken er lief uitziet nadat je dit beest de kop hebt afgehakt. Met noemt dit 'Lamproy à la bordelaise'.
  • xavier huys

    4 jaar geleden
    Al eens 4 dagen op de biesebosh verbleven met boot. De max mooi natuurgebied
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Maar de vraag is, kan je het eten ?