Stockholm, waar de meeste slachtoffers vielen.
Volledig scherm
Stockholm, waar de meeste slachtoffers vielen. © AFP

Zweden betaalt hoogste prijs: dodentol drie keer hoger dan Denemarken, Finland en Noorwegen samen

De Zweedse reactie op de komst van het gevaarlijke Covid-19 deed heel wat wenkbrauwen fronsen: terwijl heel Europa in lockdown ging, konden de Zweden nog steeds op restaurant en café gaan. Inmiddels is de Zweedse dodentol met 3.175 overlijdens drie keer zo hoog als buurlanden Noorwegen (218), Denemarken (522) en Finland (260) samengeteld.

144 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Misschien zijn de Zweden meer pragmatisch en offeren ze een klein deeltje van de bevolking op om de economie te vrijwaren. Ik weet niet wat het beste is. Ik weet alleen een ding : ik wil niet drie weken in kunstmatige coma gaan en er in blijven om de economie te redden.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    4 jaar geleden
    België met 10 procent meer inwoners dan Zweden heeft dan weer 3 maal meer doden en 2,5 maal meer besmettingen. En hun economie is niet platgelegd en ze hebben een sociaal leven. Alles is relatief.
  • Marina Sparenberg

    4 jaar geleden
    Ik vind dat geen slechte evaluatie,wij zitten hier in lockdown en hebben 7000 doden En dan nog te zwijgen over de groeps immuniteit dat ze dat ook maar eens vermelden,dat zal ook hoger liggen en ik geloof daar ook in dat we beter voor die immuniteit gaan,
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Vrijheid is onbetaalbaar! En met 2900 overlijdens zouden onze "experten" beter zwijgen.
  • HARRY VAN DE WEYER

    4 jaar geleden
    Alles berust op discipline. Dit hebben wij Belgen niet.