Maggie De Block luistert naar wat Sophie Wilmès te vertellen had tijdens de Nationale Veiligheidsraad.
Volledig scherm
Maggie De Block luistert naar wat Sophie Wilmès te vertellen had tijdens de Nationale Veiligheidsraad. © AP

“De Block zorgt voor bijkomende onrust bij gezondheidswerkers”

Na het Franstalige vakbondsfront heeft donderdag ook de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB-UGIB-AKVB) haar ongenoegen te kennen gegeven over twee koninklijke besluiten die federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft laten publiceren. De snelle publicatie van de KB’s komt volgens de beroepsvereniging bij de sector “erg slecht over”. De beroepsvereniging hekelt dat haar adviezen en inbreng niet meegenomen zijn en eist gehoord te worden.

66 reacties

  • raymond smolders

    4 jaar geleden
    Wat een negatieve kritiek en voor wat?De beste stuurlui staan al wal,hier blijkbaar ook.Ik vind en ik mag dat vinden,zoals jullie allemaal van alles vinden,dat de minister gelijk heeft.Uiteindelijk veel gezever over 2 KB's die tenminste al 50 jaar bestaan en die nu onder het stof zijn gehaald.Men kan altijd opvorderen in nood.Delegatie van handelingen bestaat ook al lang.Zolang men daartoe bijscholing volgt.Stond de patiënt niet centraal?
  • Isabelle Cheyns

    4 jaar geleden
    Studies van 4 jaar worden teniet gedaan. En ons opvorderen zonodig. Er zijn dag in, dag uit tekorten van verpleegkundigen. Misschien moeten we dan maar meteen blijven slapen in het ziekenhuis? Het beroep wordt nog aantrekkelijker voor jonge mensen... NOT!! Binnenkort kan de familie de patiënten komen verzorgen, aangezien zij ook verpleegkundige handelingen mogen doen. Voilà, opgelost.
  • Julienne D'Hondt

    4 jaar geleden
    Meer dan 30 jaar heeft men het vertikt om in de zorgsector te investeren richting verpleegkundigen en de problematiek die pakweg toen reeds bestond is nog steeds onveranderd : onderbezetting van de diensten en geen enkele voeling van de overheid voor wat zich aan het bed van de patiënt afspeelt. Ik heb hierdoor zo'n 33 jaar geleden zelf mijn wit uniform aan de haak gehangen . Hippocrates is door u en uw voorgangers zowaar ettelijke keren vermoord. U moest zich diep schamen !
  • Nadine Van Zande

    4 jaar geleden
    Zal blij zijn als ik die job eindelijk de rug kan toekeren. Het disrespect heeft me al jaren gedegouteerd !
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Mevrouw de Block zou toch over enige deskundigheid moeten beschikken, zij is toch arts.Ze weet haar kundigheden goed te verstoppen, zo goed dat het net lijkt alsof ze een banale politicus is waarvan er in België veel te veel van rondlopen terwijl ze geen enkele toegevoegde waarde hebben!.