De Franse premier Edouard Philippe bij de voorstelling van de exit-strategie.
Volledig scherm
De Franse premier Edouard Philippe bij de voorstelling van de exit-strategie. © AFP

Franse premier bevestigt geleidelijke versoepeling maatregelen vanaf 11 mei, grensbeperkingen voor andere EU-landen tot minstens 15 juni

“De geleidelijke opheffing van de inperkingen kan maandag 11 mei starten”, zo heeft de Franse premier Edouard Philippe bij de voorstelling van de exitstrategie van zijn regering bevestigd. Hij waarschuwde wel dat Frankrijk “in tweeën gesplitst” is wat de gezondheidssituatie betreft tussen “rode” en “groene” zones, waar verschillende regels zullen gelden. Van oranje zones is geen sprake meer.

3 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik zit in het zuiden van Indre (36), ook eerst oranje. Hier ook weinig ziekenhuizen en dus gemakkelijk overbelast. Maar gelukkig groen. De aperitiefjes onder de buren (2 à 3 personen) zijn hier wel doorgegaan. Wij leven hier altijd al 'afgezonderd'. Ik heb eerlijk gezegd geen groot verschil gemerkt. Wij zijn het ook gewoon de kinderen 2x per jaar te zien.
  • Theo Deweerdt

    4 jaar geleden
    Hier in het departement Nièvre heeft het virus niet fel toegeslagen maar de laatste jaren verdwenen er hier veel hospitalen door besparingen. Hierdoor hebben wij in geval van nood een gebrek aan medische opvang en daarom zit ons departement in het rood.
  • willy staes

    4 jaar geleden
    ja ik begrijp het ook niet ,ik zit reeds van juist voor crisis in Sainte maxime , orange gekleurd ,doch hier is er geen enkele inwoner besmet niet in het dorp en niet in de rusthuizen (3) .Wij mogen enkel buiten met attest 1 uur per dag voor te wandelen of met een tweede attest voor bootschappen te doen, Niet prettig maar het werkt .