Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Vanaf 18 mei opnieuw beperkt bezoek toegelaten in Vlaamse woonzorgcentra: dit zijn de regels

Vanaf 18 mei zal er opnieuw beperkt bezoek toegelaten worden in de Vlaamse woonzorgcentra. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en de Vlaamse taskforce COVID-19 Zorg beslist. “Dit is alleen mogelijk omdat het de juiste kant uitgaat in de woonzorgcentra”, klinkt het. Er gelden wel strenge voorwaarden.

8 reacties

  • jaen court

    4 jaar geleden
    Laat het AUB gisteren de eerste besmetting in WZC van mijn Ma vastgesteld bij medewerker, wat moet dat worden met bezoekers. Wacht en heb geduld als jullie ze graag zien, beter een tijdje niet meer zien dan nooit meer enkel gezond met verstand zullen wij dit virus verslaan.
  • Patrick Van Londersele

    4 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik bezoek nog veel te vroeg voor bezoek in woonzorgcentra. Er zou maar ėėn vaste persoon mijn moeder mogen bezoeken. Hier komt ruzie van.
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Misschien eerst eens wachten tot we weten wat de gevolgen van de huidige versoepelingen zijn? Wij blijven in ieder gewoon verder in ons kot, zonder '4 vrienden' en al zeker zonder bezoeken aan WZC. De bewoners daar zijn niet eenzaam en alleen en worden goed verzorgd door de verpleegkundigen en verzorgenden. Laat hen gewoon veilig in hun bubbel zitten!
  • Sandra Dicke

    4 jaar geleden
    Diane Vleminckx : neen wij tellen niet ; wij mogen straks een afspraak maken bij een psycholoog als we deze gevangenis overleven... Ik hou mij ook aan de regels, mijn buren al de ganse periode niet , die hadden elke dag familie, vrienden, kleinkinderen... de politie trekt zich dat niets aan.
  • Diane Vleminckx

    4 jaar geleden
    Wordt er nu echt niet aan alleenstaanden gedacht.Ik ben alleen ,mag niet alleen over de grens naar mijn alleenstaand huisje waar ook enkele bejaarde vrienden wonen...heb daar een boomgaard en tuin dat nu verwaarloosd wordt,post enz.ik kan het werk achteraf op mijn leeftijd niet meer aan ginder.en wat zo frustrerend is hier is dat ik woon naast ern camping waar veel bezoek komt niemand controleert zelfs niet na buurtklachten,ik hoor dat allemaal,ik wordt echt radeloos,khou men hart vast vr zo pf