Oostenrijk lijkt een van de beste leerlingen van de klas. Hier ziet u shoppers met mondmasker geduldig aanschuiven in Wenen.
Volledig scherm
Oostenrijk lijkt een van de beste leerlingen van de klas. Hier ziet u shoppers met mondmasker geduldig aanschuiven in Wenen. © AFP

Japan, Oostenrijk, Duitsland,...: hoe evolueert de curve in landen die al sneller maatregelen versoepelden?

Nu de greep op ons leven stilaan gelost wordt, loont het de moeite om te kijken hoe de curve evolueert in landen die al sneller maatregelen versoepelden. Landen als Japan en Singapore volgden in het zog van China, maar ook dichter bij huis kunnen al voorzichtige conclusies getrokken worden. Op 14 april mochten kleine winkels in Oostenrijk bijvoorbeeld alweer open, Duitsland zette die stap een week later. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat beide landen niet afgestraft worden voor die aanpak. Maar het blijft opletten geblazen: hoe groter de bevolkingsdichtheid, hoe lastiger het wordt om een tweede golf te vermijden.

5 reacties

  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    We mogen er bijna zeker van zijn, dat iedereen wel eens besmet zal geraken. Zeker nu alles wat losser wordt en er mensen zullen zijn die zich niet meer zo nauw aan de regels zullen houden met goede weer. Zeker met de regel van bezoek nu, zal dit het grootste gevaar op niet-naleving met zich meebrengen. En het is niet omdat je negatief getest werd dat je immuniteit hebt. De besmetting komt maar pas na incubatie van 10 dagen tevoorschijn.
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Uitstekend artikel, vat het goed samen: hoe groter de bevolkingsdichtheid hoe groter het risico op een nieuwe grote uitbraak. Belgie is niet Noorwegen. Indien twijfel nodig ik je zonder mondmasker uit tijdens een normale spits in het openbaar vervoer.
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    Stop met te vergelijken met andere landen als ge niet kunt controleren of de cijfers juist zijn.
  • Jan Mertens

    4 jaar geleden
    En dat terwijl in ons land iedereen die op TV kwam staat te roepen dat de echte catastrofe te wachten staat als we echt versoepelen. Waarom al die paniek?
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Je vergeet 1 zaak, daar zijn mondmaskers verplicht en respecteert men de afstandsregels en meer. Hier doet iedereen zijn goesting.