Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne. © BELGA

Open Vld krijgt wind van voren voor 'vertragingsmanoeuvres’ rond pensioenen mijnwerkers: “Zij zijn voor onze welvaart onder de grond gekropen”

Open Vld heeft enkel steun gekregen van zusterpartij MR om een advies te vragen bij de Raad van State over de herberekening van de pensioenen van de mijnwerkers. Kamerlid Vincent Van Quickenborne kreeg van verschillende partijen de wind van voren nadat hij hen had verweten een lobby achterna te lopen.

52 reacties

  • danny De Coster

    4 jaar geleden
    gaan ze dan ook eindelijk mensen zoals ik die recht hadden op pensioen vanaf 60 jaar uitbetalen waar ik recht op heb ipv gedurende 7 jaar mijn burgerpensioen (netto 320€ p/m)want plotseling ipv op 60 word dit pas op 67 uitbetaald moet er geen rekening bij maken zekers?
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Gerechtigheid na 30 jaar!
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Hun eigen hoge pensioen en afscheidspremies zijn een verworven recht waar ze, zogezegd, niets kunnen aan doen maar het rechtmatig pensioen betalen van een mijnwerker is een groot probleem. Ik begrijp echt niet wie voor zulke sujetten stemt.
  • Dirk Thyssen

    4 jaar geleden
    Het is altijd hetzelfde bij deze mensen ,zelf keren ze zichzelf een riant pensioen toe en stoppen vroeg met werken ,maar een ander dat kan niet hè. Hypocrieten .
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    VQ is er op zijn eentje verantwoordelijk voor dat heel wat mensen vandaag de dag minder inkomen of pensioen hebben dan normaal voorzien, wat op zijn beurt veel mensen ertoe heeft aangezet om goedkoper online in het buitenland te kopen