Het Brusselse justitiepaleis
Volledig scherm
Het Brusselse justitiepaleis © Baert Marc

Proces over aanslagen mogelijk uitgesteld naar 2022

Frankrijk ziet zich gedwongen om het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs uit te stellen. Daardoor zou ook het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel vertraging kunnen oplopen, zegt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. Het eerste was gepland voor januari 2021, het andere voor september 2021. De woordvoerder sluit wel niet uit dat het proces in België plaatsvindt voor het proces in Frankrijk.

0 reacties

  1. Hoe de federale politie Shariah4Belgium ten val bracht: “Belkacem riep vaak: ‘Vuile honden, geniet ervan’”
    PREMIUM

    Hoe de federale politie Shariah4Belgium ten val bracht: “Belkacem riep vaak: ‘Vuile honden, geniet ervan’”

    Tien jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Shariah4Belgium. Het radicale clubje van Fouad Belkacem zal uitgroeien tot de eerste terreurbeweging ter wereld die naar Syrië trekt om daar een Islamitische Staat te helpen oprichten. In België heeft Shariah4Belgium zijn terreurplannen nooit tot uitvoering kunnen brengen. Dat is de verdienste van de terreurafdeling van de federale gerechtelijke politie en federaal procureur Ann Fransen die vanaf februari 2012 Fouad Belkacem en zijn aanhangers in het vizier nemen. FGP-commissaris Peter Bruneel die de terro-afdeling toen leidde, reconstrueert het onderzoek. Lees hier de volledige reeks over 10 jaar Shariah4Belgium.
  2. Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkiezingscongres?
    PREMIUM
    33

    Als de camera’s niet draaien: hoe ging het er écht aan toe op het N-VA-verkie­zings­con­gres?

    Voor het oog van een half leger tv-camera’s heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren zijn partijtoppers en militanten toegesproken op het langverwachte kiescongres van de Vlaams-nationalisten. Maar wat werd er náást het podium gezegd? Komt die Vlaamse regering met Vlaams Belang er? En wie mag volgens militanten nu al dromen van een ministerpost? Weg van de camera’s polste onze politieke journalist Fleur Mees naar de temperatuur. “Jambon II? Dat is geen optie.”