ANP
Volledig scherm
© ANP

Belgische supermarkten realiseerden half miljard euro meer omzet sinds lockdown

De Belgische supermarkten hebben sinds de start van de lockdown midden maart een extra verkoop gerealiseerd van 506 miljoen euro. Dat schrijft het gespecialiseerde retailvakblad Gondola op basis van cijfers van marktonderzoekers Nielsen. Op jaarbasis gaat het om een groei met 10 procent.

17 reacties

  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Daar zal in december niets meer van over zijn. Vanaf het moment dat de grenzen open zijn gaat de omzet van supermarkten direkt in vrije val.
  • Dirk Vregels

    4 jaar geleden
    We kopen nu het hoogst noodzakelijke verplicht in Belgie maar dat zal direkt verdwijnen vanaf het moment dat de grens weer open is. De groei die ze nu rekenen zal echter supersnel dalen omdat meer mensen over de grens hun boodschappen zullen gaan doen. Dus winst zal er niet overblijven.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Goedkoop boodschappen doen over de grens is er niet meer bij, dus we zijn verplicht hier in te kopen aan zeer hoge prijzen. En dan vielen alle promo's ook nog weg. Normaal gezien kost mijn wekelijkse kar tussen de 100 en de 120 euro. In Nl koop ik hetzelfde voor vlotjes 10 euro minder. Nu zat ik nooit onder de 145 euro. Het is zogezegd voor ons eigen goed, maar ook tijdens de coronacrisis - zoals in elke crisis - zijn er enkelen slapend rijk geworden. En dat is niet het supermarktpersoneel.
  • Danny Bottelier

    4 jaar geleden
    Die zouden kunnen verplicht worden om hun extra winst in een speciaal Coronafonds te storten om de economie terug op gang te trekken.
  • Jean-Marc Carton

    4 jaar geleden
    en er kan niet af voor diegene die er werken?