70-jarige fietser in levensgevaar na aanrijding in Zandhoven

Bij een ongeval op de Dennenlaan in Zandhoven is donderdag een 70-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. De man uit Grobbendonk werd bij het oversteken aangereden door een auto. Op dezelfde plaats vond in januari van dit jaar nog een dodelijk ongeval plaats.

jtp, kma

“Het ongeval vond plaats rond 18 uur. Een fietser werd er ter hoogte van de Keulsebaan aangereden door een wagen die in de richting van Grobbendonk reed”, legt Els Kusters van politiezone ZARA (Zandhoven, Ranst) uit. Het slachtoffer, een 70-jarige man uit Grobbendonk, werd ter plaatse gereanimeerd. “Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.”

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Die bevestigde het verhaal van de 35-jarige chauffeur. De fietser reed op het fietspad richting Grobbendonk, stak zijn hand uit en reed de baan over zonder te kijken. Hij heeft de auto wellicht niet gehoord. “De wagen reed niet te snel, maar kon de fietser onmogelijk nog ontwijken”, aldus Kusters.

Bermmonument

Op dezelfde plaats langs de Dennenlaan vond in januari van dit jaar ook al een dodelijk ongeval plaats. Toen werd een 57-jarige fietser uit de streek tijdens het oversteken aan de Keulsebaan aangereden door een auto. Nabestaanden van de man hebben op de plaats een bermmonument opgericht. “Elk punt op die baan is gevaarlijk”, vertelde zijn weduwe toen nog.

De Dennenlaan in Zandhoven staat inderdaad bekend als een zwart punt waar vaker ongevallen gebeuren. Het is een lange, rechte weg waar de toegelaten snelheid halverwege van 70 naar 50 kilometer per uur verandert. Er wordt vaak (veel te) snel gereden. Fietsers die pendelen naar Antwerpen, moeten de straat er dwarsen om richting het Albertkanaal te rijden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER