West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé.
Volledig scherm
West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé. © Florian Van Eenoo photonews

West-Vlaams gouverneur: “Kustburgemeesters moeten federale richtlijnen volgen”

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé benadrukt dat alle kustburgemeesters de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad moeten volgen. Dat zegt hij donderdag in een reactie op uitspraken van verschillende kustburgemeesters. Zij beweren dat het verbod op tweedeverblijvers aan de kust niet te handhaven valt.

30 reacties

  • Michel Mewis

    4 jaar geleden
    En als ik niet mag gaan op 18 mei dan betaal ik mijn tweedeverblijfstaks niet !! Ongelooflijk maar waar, ik kreeg de brief gisteren in mijn brievenbus om te betalen... Of als ik alsnog zou zelf beslissen om te gaan en ik een boeten krijg in mijn kustgemeente, zal ik dat bedrag aftrekken van de tweedeverblijfstaks
  • Fernanda Vandecasteele

    4 jaar geleden
    Ik ga elke dag werken in een rusthuis .doe alles volgens de regeltjes. Dan moeten ze mij eens goed uitleggen waarom ik naar mijn caravan niet mag .weten ze het zelf wel .jullie kunnen het goed uitleggen en doen waar je zin in hebt wie houdt er jullie tegen? Nochtans maak je veel fouten op tv .
  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    Maak de straf op overtredingen zwaar genoeg. De geldbeugel is gevoelig.
  • eric volders

    4 jaar geleden
    Als we al 4 maanden niet In tweede verblijf zijn geweest gaat de Caluwé onze kosten betalen als er stukken zijn Daar kunnen we ook in ons kot blijven maar daar hoor je niks van we regels op leggen
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    “Kustburgemeesters moeten federale richtlijnen volgen”. En de regering moet de democratische uitslag van verkiezingen respecteren!